ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ. ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν το Πακιστάν και άλλες χώρες, πέρασαν τα σύνορα από τον Έβρο και κυκλοφορούν σε χωριά της περιοχής του Σουφλίου, όπως στα Λαγυνά και το Φυλακτό, σύμφωνα με το evros-news, ενώ μετά τις Καστανιές, όπου χθες πρόσφυγες και κυρίως λαθρομετανάστες που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, επιχείρησαν με ομαδικό ντου να μπουν στην Ελλάδα, πρόβλημα δημιουργείται και στα Ύψαλα, απέναντι από το Τελωνείο των Κήπων.

Μάχες σώμα με σώμα, έδωσαν χθες βράδυ οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες στα χερσαία σύνορα του Έβρου, στο βόρειο τμήμα του νομού από τις Καστανιές μέχρι τη Νέα Βύσσα, όπου υπάρχει ο φράχτης, προσπαθώντας να αποτρέψουν την είσοδο στην Ελλάδα προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και η παρουσία κατά μήκος του φράχτη και του Τάγματος Εθνοφυλακής της Νέας Βύσσας, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος κόσμος που θα επιτηρεί την περιοχή και μόλις αντιλαμβάνεται ότι επιχειρείται να μπουν κάποιοι στο ελληνικό έδαφος, να ειδοποιούνται οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν. Όσοι βρίσκονταν από την τουρκική πλευρά, είχαν δημιουργήσει ομάδες 40 με 50 ατόμων και μόλις κάποιος κατάφερνε να ανοίξει κάποια δίοδο στο συρματόπλεγμα κόβοντας το, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους να περάσουν στην Ελλάδα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Καραβάνια καταφτάνουν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 5.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, αφού οι Τούρκοι τους είπαν ότι θα είναι ανοιχτά τα σύνορα για την Ευρώπη.
Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να σφραγίσει τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο, για να αποτραπεί νέα είσοδος μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά. Οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που βρίσκονται στα σύνορα, ενισχύονται συνεχώς με δυνάμεις να καταφθάνουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η συνοριακή διέλευση στις Καστανιές από χθές παραμένει κλειστή.
Η επόμενη εξέλιξη προφανής. Αναμένεται να εγκλωβιστούν όλοι στα σύνορα μεταξύ Υψάλων και Κήπων, όπως έγινε και στις Καστανιές ανάμεσα στα δυο τελωνεία. 

Σχόλια