ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ
Σήμερα το πρωί, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) επιτέθηκε στο δυτικό Χαλέπι και προελαύνει, ώστε να ανακόψει την επέκταση των τζιχαντιστών στο Βορρά, με προτεραιότητα να απελευθερώσει ολόκληρη την περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εισέλθει στην Καφρ Νταέλ μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους φιλότουρκους τζιχαντιστές οι οποίοι και υποχωρούν συνεχώς, ενώ όπως όλα δείχνουν σε λίγο θα καταληφθούν και οι τελευταίες θέσεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.
Μία μονάδα του Συριακού Αραβικού Στρατού που ενήργησε στην ανατολική Ιντλίμπ, κατέλαβε περιοχές που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές επαναστάτες, μεταξύ αυτών και την πόλη Rakaya, η οποία βρίσκεται δυτικά της σημαντικής εθνικής οδού Χαλεπίου - Δαμασκού.

Τα προπύργια των τρομοκρατών λιγοστεύουν, ενώ η Τουρκία έχει κινητοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση του Ιντλίμπ. Αλλά είναι παράτολμο για τον Ερντογάν να έρθει σε άμεση σύγκρουση με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολεμική σύγκρουση και με τον ρωσικό στρατό, που μάχεται και στηρίζει τον Άσαντ.

Ο σκοπός των Τούρκων σύμφωνα με αναλυτές, είναι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εκτός από τις περιοχές των Κούρδων βορειοανατολικά της Συρίας και τμήματα του νότου. 


Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο SANA, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Shura Ali Larijani, κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Συνέλευσης, Χαμιούντε Σαμπάγκ, δήλωσε: Θα διεξαγάγουμε σημαντικές διαβουλεύσεις σε θέματα που ενδιαφέρουν τους Σύριους σύμφωνα με τις περιστάσεις και τις εξελίξεις, για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Συνέλευσης, από την πλευρά του, είπε ότι η Συρία και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχουν κοινές σχέσεις.
Επιβεβαίωσε ότι οι νίκες που επιτεύχθηκαν καθημερινά στο χώρο είναι σαφείς αποδείξεις για την απόλυτη νίκη της ισχυρής θέλησης απέναντι σε όλα τα συνωμοτικά έργα της τρομοκρατίας. Διεμήνυσε ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή συνεπάγονται στενές διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και ότι η επίσκεψη του στη Συρία έχει κοινοβουλευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει διαφορετικές συνομιλίες για σημαντικά ζητήματα στην περιοχή.

Σχόλια