ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Την ώρα που η Τουρκία ηττάται σε Συρία και Λιβύη, οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα το Βερολίνο, στηρίζουν με κάθε τρόπο τον καλό τους φίλο Ερντογάν.

Σταματήστε τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ, είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας στον Σύριο πρέσβη σήμερα. Αλλά έστειλε μήνυμα και προς την Ρωσία, η οποία όπως ανέφερε πρέπει να ασκήσει την επιρροή της στο καθεστώς, ώστε να βρεθεί πολιτική λύση.
Η Γερμανία διατηρεί φιλοτουρκική στάση και στο ζήτημα της Λιβύης.  Η απάντηση προς την Καγκελαρία δόθηκε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας στην Ιντλίμπ, πολεμάνε την τρομοκρατία στο έδαφος της χώρας τους. 
Ο Ντέιβιντ Σουάνσον, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, σε δηλώσεις του απεκάλυψε ότι από την 1η Δεκεμβρίου του 2000, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στη βορειοδυτική Συρία. Πολλοί από αυτούς φεύγουν με τα πόδια, συχνά στη διάρκεια της νύχτας παρά το δριμύτατο ψύχος, για να διαφύγουν τον εντοπισμό.
ΟΙ ΗΠΑ
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, επισκεπτόμενος την Άγκυρα, ευχήθηκε συλλυπητήρια για τους Τούρκους στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες στις επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, και δήλωσε πως Τουρκία και ΗΠΑ έχουν κοινά συμφέροντα όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη. Ο σύμβουλος του Τζέφρι, Ριτς Ούτζεν ο οποίος τον συνοδεύει είπε: Ως ΗΠΑ, καταδικάζουμε δριμύτατα τις επιθέσεις του καθεστώτος της Δαμασκού. Θέλουμε να είμαστε σε αλληλεγγύη στο μέγιστο επίπεδο. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε σε στενή επικοινωνία με τους Τούρκους συμμάχους μας.
Δηλαδή και οι <<φίλοι μας>> οι Αμερικάνοι μετά την ΕΕ, θέλουν με κάθε τρόπο να στηρίξουν το τουρκικό καθεστώς σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων. 

Σχόλια