ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Σύμφωνα με το Al Arabiya, ο Τουρκικός στρατός αποσύρθηκε από το παρατηρητήριο της Αl-Hasakah, που συγκαταλέγεται στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας. Η περιοχή συμπεριλαμβάνει πληθυσμό Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων.

Επίσης όπως αναφέρεται από την ίδια πηγή, οι Τούρκοι  εγκαταλείπουν θέσεις από πολλά χωριά της Β. Συρίας. Ο Ερντογάν προσπαθεί να αποφύγει μία μεγάλη ήττα, ενώ μεταδόθηκε ότι δέχθηκε έντονες πιέσεις και από τον  Πούτιν. 

Την ίδια ώρα  ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί τη Μόσχα για συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στο Ιντλίμπ.
 Από την πλευρά της Ρωσίας ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δηλώσεις του είπε πως η Τουρκία απέτυχε να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ, δηλαδή τους τζιχαντιστές που παραμένουν σε αυτή την περιοχή της Συρίας, με τη βοήθεια της Τουρκίας. Συνεχίζοντας διεμήνυσε πως η Ρωσία παραμένει πιστή στις συμφωνίες του Σότσι που επιβάλλουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όλες τις πλευρές και η τουρκική πλευρά έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών ομάδων που βρίσκονται συγκεντρωμένες στην Ιντλίμπ.
Σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Μόσχα και τη Δαμασκό για επιθέσεις σε πολίτες στην Ιντλίμπ, ενώ σε επιθέσεις του συριακού στρατού, σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιώτες.
Σύμφωνα με Συριακά ΜΜΕ, σε επεισόδια στη περιοχή Qamishlo, Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν ένα Σύριο πολίτη, καθώς πολίτες και Συριακός Στρατός προσπάθησαν να σταματήσουν αμερικανική περιπολία. 

Σχόλια