ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Η συνάντηση Λουίτζι Ντι Μάιο με Τσαβούσογλου και η συμφωνία για τριμερή Ιταλίας, Τουρκίας και Ρωσίας, είναι το γεγονός που θα μας απασχολήσει αρνητικά εάν η διπλωματία μας δεν κινηθεί με γνώμονα τα συμφέροντα της Ελλάδας. 
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων ανέφερε πως η κρίση της Λιβύης αποτελεί ζήτημα εθνικού συμφέροντος για την Ιταλία. Αυτή την ώρα βρίσκονται περισσότεροι από 400 Ιταλοί στρατιωτικοί στη Μισράτα, ενώ ετοιμάζεται η αποστολή και νέων δυνάμεων με άγνωστο αριθμό Ιταλών που θα δώσουν το παρόν τους στη Λιβύη.
Η Ιταλική πλευρά που εμπλέκεται στον αγωγό East Med με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, αποτελεί πλέον ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τι πρόκειται να πράξει,  αφού έγινε γνωστό ότι σκέπτεται να συμμετάσχει σε τριμερή με Ρωσία και Τουρκία.
Ο Ντι Μάιο σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι ζήτησε τη συμμετοχή των γειτόνων της Λιβύης στη διάσκεψη του Βερολίνου και ότι αισθάνεται ευτυχής για τη συμμετοχή της Αλγερίας. Η Ιταλία συνέχισε έχει το δικό της ρόλο και η ΕΕ πρέπει να παραμείνει ενωμένη συνεχίζοντας το διάλογο με Μόσχα και Άγκυρα.
Ο Ιταλός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Ιταλία δεν υπέγραψε την τελική δήλωση της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Γαλλίας, Ελλάδας και Κύπρου στο Κάιρο, αφού δεν υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης και της Τουρκίας.
Ο στρατηγός Χαφτάρ έχει στείλει μήνυμα στη Ρώμη, να τερματίσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη.

Σχόλια