O XAΦΤΑΡ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ. ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ DRONE ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Ο Ερντογάν στέλνει εσπευσμένα στην Λιβύη με εμπορικά πλοία θωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά, κάτι που δεν βλέπουν με καλό <<μάτι>> ΗΠΑ και Ρωσία. 

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, νέα τουρκική παρτίδα όπλων έφθασε στην Μισράτα την Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες των Ρώσων, αεροσκάφη του Χαφτάρ κατέστρεψαν πολλά τουρκικά θωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά τα αποία είχαν τοποθετηθεί σε αποθήκες,ενώ καταρρίφθηκε και άλλο ένα drone των Τούρκων. 

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην Μιστράτα, στοχεύοντας σε θωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν από την Τουρκία αλλά και σε αποθήκη πυρομαχικών. Τα τουρκικά οχήματα τα οποία αποθηκεύτηκαν σε βιομηχανική περιοχή στο κέντρο της πόλης, χτυπήθηκαν με βόμβες υψηλής ακρίβειας.

Όπως δήλωσαν πολίτες που κατοικούν στην περιοχή, οι επιθέσεις ήταν ισχυρές και τις ακολούθησαν εκρήξεις. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, διακρίνονται μεγάλες πυρκαγιές δίπλα σε οικήματα.

Να αναφερθεί ότι η παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στη Λιβύη, αποτελεί την εμπροσθοφυλακή των Ρώσων που υπερασπίζονται τον Χαφτάρ.

Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μπορεί να έχουμε σύγκρουση μεταξύ ρωσικών και τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, αφού το ΝΑΤΟ θέλει να χωριστεί η Λιβύη σε δύο κράτη, το ένα εκ των οποίων ετοιμάζει κοινή ΑΟΖ με την Τουρκία κάτι που αντιτίθεται στο Διεθνές Δίκαιο, σε βάρος της Ελλάδος.

Σχόλια