ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕ Ο ΖΑΕΦ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ <<ΒΡΩΜΙΚΗ>> ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ;

Περίμενε και ήλπιζε η κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας με την ΕΕ, αλλά τα πράγματα σχεδιάσθηκαν όπως όλα δείχνουν διαφορετικά από το κέντρο αποφάσεων. Έτσι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, προτείνει τώρα να διεξαχθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν. 
Σε τηλεοπτικό του μήνυμα δήλωσε, ότι αφού  η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ορίζει ημερομηνία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αποφάσισε να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι και αφού του υποβάλει την παραίτησή του, να προτείνει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Στίς δηλώσεις του ο Ζάεφ μεταξύ των άλλων, ανέφερε: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Προτείνω να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που θα λάβει η χώρα. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση από όλους μας. Απογοητευμένος, στέκομαι και σας λέω: το ευρωπαϊκό όνειρο του <<μακεδονικού>> λαού δεν θα καταστραφεί. Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ. Για εμένα η υπόσχεση που δεν τηρήθηκε είναι μια κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και την ίδια ώρα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα

Με τα τελευταία γεγονότα στη γειτονική μας χώρα, όλα δείχνουν ότι η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών <<τινάζεται>> στον αέρα, αφού στις δημοσκοπήσεις προηγείται το VMRO που έχει δεσμευτεί να τηρήσει τη συμφωνία στην πράξη, αλλά αυτό θεωρείται αδύνατο.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε, αφού επί επτά ώρες οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να κάμψουν τις αντιρρήσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αρνείται την ένταξη νέων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι να αναθεωρηθούν οι μηχανισμοί διεύρυνσης. 

Και μπορεί στην υποψηφιότητα των Σκοπίων, ο Γάλλος πρόεδρος να εμφανίστηκε τελείως απομονωμένος από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, στην περίπτωση όμως της Αλβανίας, βρήκε θερμούς συμπαραστάτες την Ολλανδία και τη Δανία.

Σχόλια