ΦΕΥΓΟΥΝ TA ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ YAVUZ

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ.

H έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για όσους συνεργαστούν με την Τουρκία στις παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, έκανε τα πληρώματα που εργάζονται στα πλοία υποστήριξης και αποτελούνται κατά κύριο λόγο από υπηκόους ευρωπαϊκών χωρών, να εγκαταλείψουν, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες. 

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, πρόκειται για δύο από τα τρία πλοία υποστήριξης  για τη γεώτρηση του Yavuz στο τεμάχιο Ε των κατεχομένων, εντός της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ολλανδική εταιρεία «Vroon Offshore Services», ιδιοκτήτρια των πλοίων υποστήριξης υπερακτίων δραστηριοτήτων υδρογονανθράκων, στην οποία αναφέρεται: Γνωρίζουμε τις πολιτικές ευαισθησίες μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου σε σχέση με την τοποθεσία γεώτρησης του Yavuz και για το λόγο αυτό τα πλοία μας δεν θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις του Yavuz σε Κυπριακά ύδατα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παράνομη γεώτρηση με το Fatih δυτικά της Πάφου, η Τουρκία συμφώνησε να αγοράσει τρία πλοία υποστήριξης της Νορβηγικής εταιρείας Siem. 

Σχόλια