ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ S-400

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
Η Άγκυρα ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε ότι αφορά τους Ρώσικους πυραύλους S-400. Η απόφαση, ανέφερε η Τουρκική πλευρά, εκπορεύεται από την εθνική μας κυριαρχία. 
Η Αμερικανική πλευρά, είχε προτείνει εναλλακτική αποδέσμευση των F-35 και έγκριση πώλησης των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot PAC-3, με προνομιακούς όρους αντί για τους S-400.
Τώρα όλοι περιμένουν την αντίδραση Τράμπ, αλλά και τις εξελίξεις ιδιαίτερα από τις χώρες της Α. Μεσογείου.

Λίγες μόνο μέρες πρίν, η εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτέιγκους, έστειλε για πολλοστή φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να κάνει πράξη τις οικονομικές κυρώσεις, αλλά και την αναβολή της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 που έχει προαναγγείλει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ σε οποιαδήποτε περίπτωση, όπως διεμήνυσαν πρόσφατα, είναι διατεθειμένες να προσφέρουν στην Ελλάδα για να μπορέσει να ανθέξει την πίεση,
Παροχή στρατιωτικών πληροφοριών προς την Ελλάδα με όλα τα μέσα, όπως δορυφόρους, ραντάρ κλπ.
Επίσπευση παράδοσης ανταλλακτικών για την υποστήριξη και την αύξηση της διαθεσιμότητας των F-16, C-130, P-3 και των ραντάρ, ενώ θα προσφερθεί σε real time, η διάταξη μάχης των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για να αποφευχθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το ίδιο θα γίνει και από Ισραηλινής πλευράς.

Σχόλια