ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Περιστατικά με πυρπολήσεις εκλογικών τμημάτων και συγκρούσεων οπαδών της αντιπολίτευσης με την αστυνομία, είναι η σημερινή εικόνα που δίνει η ειδησεογραφία στη γειτονική μας χώρα.
Η αντιπολίτευση προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει την διενέργεια των προγραμματισμένων δημοτικών εκλογών της Κυριακής, ενώ έχει δηλώσει ότι θα απόσχει από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Κατά την χθεσινή μέρα χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στις πόλεις Ελβασάν και Φίερι. 

Η δήμαρχος της πόλης Σκόδρα, Βολτάνα Αντέμι, ανέφερε ότι όλες εκλογικές υποδομές στο δήμο της έχουν αποκλειστεί και συμπέρανε ότι δεν θα διεξαχθούν εκεί εκλογές.
Στον δήμο Μπουσάτι, τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και έκαψαν εκλογικό τμήμα. Η αστυνομία με χρήση δακρυγόνων και γκλοπ προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο των οπαδών της αντιπολίτευσης στο εκλογικό τμήμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι διαδηλωτές αφού πήραν το εκλογικό υλικό στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Στο Κούκεσι η αστυνομία, μπροστά στην πίεση των διαδηλωτών, απέσυρε και διέσωσε το εκλογικό υλικό. Ιδιες οι σκηνές στους δήμους της Κάμζα, λίγο έξω από τα Τίρανα, στη Μαλακάστρα και στο του Μπιλίστι.

Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου θα στηθούν κανονικά οι κάλπες, ενώ το διάταγμα του Προέδρου Ιλίρ Μέτα, ορίζει ως ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών την 13η Οκτωβρίου.

Σε ένα ποσοστό που κυμαίνετε γύρω στο 40%, οι δήμοι που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει την εκλογική υποδομή από αυτούς, αρνούμενοι να εκδώσουν και να ανακοινώσουν τους εκλογικούς καταλόγους.

Σχόλια