ΜΕΡΚΕΛ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

ΕΧΩ  <<ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ>> ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ

Την ανησυχία της εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για την γενική συμπεριφορά που ακολουθεί η Άγκυρα τον τελευταίο καιρό.

Η κυρία Μέρκελ παραχώρησε  συνέντευξη στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, Τα τρέχοντα γεγονότα στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές δεν καθιστούν πιθανότερη την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, αλλά αποτελούν λόγο ανησυχίας επί της αρχής ανέφερε η Καγκελάριος, ενώ η ανάπτυξη της Τουρκίας δεν βρίσκετε σε καλό δρόμο.

Αναφερόμενη σε άλλα θέματα, έθιξε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας  ότι οι Ευρωπαίοι υποτιμούν το πόσο επείγον είναι το πρόβλημα του κλίματος, τονίζοντας ότι το μαθητικό κίνημα «Παρασκευές για το μέλλον», ασκεί πολύ σωστά πίεση προς τους πολιτικούς οι οποίοι πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα ώστε να επιτύχουν τους στόχους μέχρι το 2030.

Εξέφρασε την αντίθεση της Γερμανίας με άλλες χώρες στο θέμα του Ιράν, λέγοντας: Η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν διαφορετική άποψη από τις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα. Τα συμφέροντά είναι διαφορετικά και πιο κοντά σε αυτά της Ρωσίας και της Κίνας. Το γεγονός ότι η Ευρώπη σε αυτό το σημαντικό θέμα δεν είναι πλέον διχασμένη όπως κάποτε με τον πόλεμο στο Ιράκ, έχει αξία από μόνο του. 

Η Άνγκελα Μέρκελ, παραδέχθηκε ότι έχει μια <<Συγκρουσιακή σχέση>> με τον Εμανουέλ Μακρόν. Φυσικά, έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, υπάρχουν διαφορές στην νοοτροπία ανέφερε, μεταξύ μου και του Γάλλου προέδρου και διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους ρόλους μας.

Σχόλια