ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ......

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

Ο Τεβφίκ Γκιοκσού, δήμαρχος του Εσενλέρ στην Κωνσταντινούπολη, εξελέγη με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV Μαρίας Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στην Ελληνική Ποντιακή καταγωγή του νικητή του Μητροπολιτικού δήμου  Εκρέμ Ιμάμογλου, του οποίου την εκλογή ακύρωσε το καθεστώς Ερντογάν. 

Ο Τεβφίκ Γκιοκσού, έκανε δηλώσεις λέγοντας ότι πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου. Απευθυνόμενος δε στον κόσμο, ρώτησε: Από πού κατάγεται ο Ιμάμογλου; Για να πάρει άμεσα την απάντηση: Από την Τραπεζούντα. Και η ανταπάντηση του  Εσενλέρ, Α τότε είναι άλλη υπόθεση, αφήνοντας υπόνοιες για το ότι οι Έλληνες τον θεωρούμε δικό μας για ευνόητους λόγους, κάτι που έφερε πολλές αντιδράσεις στον πολιτικό και όχι μόνο κόσμο της Τουρκίας. 

Μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου, ανέφερε μέσω twitter; Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβήσου τον Αλλάχ. Τι σημαίνει κέρδισαν οι Έλληνες; 

Στέλεχος του <<Καλού Κόμματος>> έγραψε μεταξύ άλλων: Ντροπή σε εκείνους που θα τους ψηφίσουν στην Τραπεζούντα, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει το δήμαρχο του Εσενλέρ από τα καθήκοντά του. Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές. Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, σε μία εποχή που πολλά γράφονται για το υπαρκτό ζήτημα του Πόντου, ενώ ακόμα και οι Κούρδοι διαμηνύουν με τη σειρά τους, ότι παρά την Γενοκτονία των Ελλήνων, παρέμειναν Ελληνογενείς φυλετικά πληθυσμοί, ως κρυπτοχριστιανοί. Κάτι το οποίο αναφέρουν και όσοι συμπατριώτες μας επισκέπτονται την περιοχή του Πόντου ως εκδρομείς. Υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο, που σημερινοί κάτοικοι του Πόντου, ακούγονται να λένε στους επισκέπτες από την Ελλάδα: Είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς.

Όλα αυτά είναι φυσικό να κάνουν την Άγκυρα να ανησυχεί, αφού κατανοεί πλήρως ότι η Διεθνής κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί την πολιτική του Τουρκικού καθεστώτος, ώστε να μην φανερωθεί η αλήθεια. 

Σχόλια