ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, αποκλείστηκε ο κομματικός χώρος «Διέξοδος Ελλάς» με επικεφαλής τη γνωστή ακριβίστρια, νομικό και δημοσιογράφο, Γεωργία Μπιτάκου, από τις ευρωεκλογές. Και αυτό λόγω χρήσης θρησκευτικού συμβόλου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Χριστιανικός Σταυρός.

Η επικεφαλής του κόμματος θα προσφύγει σε νομική λύση μέσω ένστασης. Το θέμα που εγείρεται είναι εάν πλέον ο Σταυρός ενοχλεί τόσο πολύ. Να σημειωθεί ότι και το κόμμα ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη επίσης χρησιμοποιεί το Σταυρό ως σύμβολο στο σήμα του κόμματος, αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αποκλεισμού από τις ευρωεκλογές.

Άξιον σημείωσης το γεγονός, ότι το 2000 σε μια δήλωσή του στον ΑLPHA, ο Νικόλαος Σηφουνάκης, Υπουργός Αιγαίου τότε, είχε ζητήσει την κατάργηση του Σταυρού από την Ελληνική Σημαία, διότι όπως είχε αναφέρει, μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως η Ελληνική, δεν μπορεί να έχει στο κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο !!

Σήμερα στη χώρα μας, επικρατούσα θρησκεία παραμένει η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, αλλά ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης θρησκείας του Κράτους.

Σχόλια