Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ SIEMENS

H εισαγγελέας κα. Ελένη Σκεπαρνιά που συνέχισε για δεύτερη μέρα την αγόρευσή της, πρότεινε την απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου για την υπόθεση της Siemens στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Γερμανικής εταιρείας. 
Η υπόθεση αφορά 1 εκ. Γερμανικά μάρκα, τα οποία έλαβε ο Τσουκάτος από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο κατηγορούμενος  υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε ο ίδιος αλλά τα έδωσε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ..
Η εισαγγελεύς όμως ανέφερε, ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που δεν εντοπίστηκαν από τις έρευνες και ας υποστηρίζει κάτι τέτοιο ο κατηγορούμενος. Δηλαδή τα χρήματα ούτε ο ίδιος τα κράτησε ούτε το ταμείο του κόμματος έλαβε.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Διονύσιος Γκούσκος, ανέφερε ότι η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του κ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής.
Να σημειωθεί ότι πριν ένα χρόνο ο άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του κινήματος Σπύρος Αυγερινός είχε δηλώσει, ότι τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από την Siemens το 1999, κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια