ΕΚΤΑΚΤΟ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ

ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΡΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η Τουρκία ανακοίνωσε πριν από λίγο ενοποίηση του τραπεζικού της συστήματος με το αντίστοιχο Ρωσικό.
Η τουρκική τράπεζα İş Bank δέχεται πλέον την ρωσική εθνική κάρτα πληρωμών Mir σε όλα τα ATM της. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τουρκικές τράπεζες. Κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία Δυτική χώρα. 


Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Οι δοκιμαστικές συναλλαγές έγιναν και όλα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας θα διαχειριστεί περίπoυ 56 εκ. ρωσικές κάρτες "Μir" σε 10.000 εμπορικά σημεία, σε πάνω από 400.000 επιχειρήσεις και σε περισσότερα από 6.500 ATMs.
Με την αποδοχή των καρτών "Mir" θα είναι πιο εύκολο για τους Ρώσους να αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως μεταφορές, τουρισμός και συνταξιοδότηση. Θα μπορούν να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια, να κλείνουν ξενοδοχεία, μαγαζιά και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους σε 24ωρη βάση επί 7 ημέρες την εβδομάδα χάρη στο τεράστιο τραπεζικό δίκτυο της Τουρκίας.
Η "İş Bank" δίνει μεγάλη σημασία στις διασυνοριακές πληρωμές. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τα μέλη με τρόπους πληρωμής και τους παρέχουμε αγαθά και υπηρεσίες μέσω φυσικών και ηλεκτρονικών καναλιών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Ο Πρόεδρος του ρωσικού εθνικού συστήματος πληρωμών Vladimir Komlev, ανακοίνωσε την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος αναφέροντας:
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εργάζεται για την "υποδοχή" των καρτών "Mir" από δύο τουρκικές τράπεζες.
Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Όλα τα τεστ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Οι κάρτες "Mir" χρησιμοποιούνται πλέον στην Τουρκία.
Η επόμενη τουρκική τράπεζα που θα ενοποιηθεί με τις ρωσικές κάρτες "Mir" είναι η "Ziraat Bank".
Το σχέδιο ενοποίησης θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε οι δύο χώρες να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, ως αντίδραση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ουάσιγκτον. Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει ανέφερε. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα βγούμε νικητές.

Σχόλια