Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η συνεχής αναβάθμιση των Αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και ο εκσυγχρονισμός τους με την βοήθεια ΗΠΑ αλλά και Ρωσίας, δημιουργούν μία νέα οπλική υπερδύναμη στη Μεσόγειο.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου κατασκευάζουν εκτός των άλλων, τρεις νέες ναυτικές βάσεις. Την ναυτική Βάση του Ras Banas στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με το Σουδάν, την ναυτική βάση στο Σουέζ και την Ναυτική βάση Gargoub στο Matrouh κοντά στα δυτικά σύνορα με την Λιβύη.
Οι Αιγύπτιοι πλέον και αριθμητικά, έχουν ισχυρότερο στρατό από τους Τούρκους.
Μία από τις χώρες πέραν ΗΠΑ και Ρωσίας που υποστηρίζει με κάθε τρόπο με νέα τεχνολογία την Αίγυπτο είναι και η Γαλλία, καθώς υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νυν προέδρου Αλ Σίσι, που συνεργάζεται με τις συμμαχικές δυνάμεις, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, θέλουν οι Αιγύπτιοι να κινούνται σε μια τεράστια περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη Βόρειο Αφρική.
Η Αιγυπτιακές δυνάμεις σήμερα διαθέτουν 240 μαχητικά F-16, 557 μαχητικά αεροσκάφη συνολικά, 4.000 άρματα μάχης, 8 Φρεγάτες Knox και 4 O.H.Perry (φρεγάτες καθοδηγούμενων πυραύλων), δύο αμφίβια ελικοπτεροφόρα και 4 υποβρύχια, ενώ ενισχύονται συνεχώς.
Ο Αλ Σίσι, ετοιμάζει για το προσεχές μέλλον, το αντίπαλο στρατιωτικό δέος των Οθωμανών, σε μία περίοδο η Τουρκία έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ο ίδιος είχε υπηρετήσει σε βασικές θέσεις στη Στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, αλλά και στην θέση του επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς του προέδρου. Με την εμπειρία του, έχει ήδη μεταμορφώσει σε μία ισχυρή πολεμική μηχανή τη χώρα.

Σχόλια