ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη προσπάθησε να δικαιολογήσει τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά πριν από την ομιλία του Φώτη Κουβέλη. Και αποκάλυψε ότι οι αρχές παρακολουθούν τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο.
Μεταξύ των άλλων ανέφερε: 
Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του διαδικτύου κατ' έντονο τρόπο και συγκεκριμένα άτομα, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Βεβαίως η ΕΛΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση, παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος. 
Ένας από τους μηχανισμούς είναι η προληπτική προσαγωγή. Πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει ήδη συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, τότε είναι πράξη βίας. Έχουν γίνει πάρα πολλές δικογραφίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη και συνεχίζονται και σήμερα και είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι πράξεις βίας από τη δημοκρατία. 
Η προληπτική προσαγωγή είναι θεμιτό μέσο σε περιπτώσεις που ενδείκνυται να γίνει για να προλάβεις τα χειρότερα.
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν ρωτήθηκε για την προσαγωγή ενός πατέρα στα Γιαννιτσά μπροστά στο παιδί του, απάντησε: Μπορεί να έγινε κι αυτό και να είναι λάθος και θα το πω κι εγώ λάθος.

Σχόλια