ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

Δεν θα σταλούν προσκλήσεις, είναι ανεπιθύμητοι.

Όπως διεμήνυσε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, οι αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητοι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αλλά και των εκδηλώσεων της Ομογένειας στη Βοστόνη λόγω της εκχώρησης της Μακεδονίας.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση που έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, που έχει προσφέρει, επί δεκαετίες, σημαντική υπηρεσία στον Ελληνισμό της Βοστώνης και βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας εκπροσώπησε η κα. Άννα Κοσμίδου. Συμμετείχαν αντιπρόσωποι σωματείων και συλλόγων. Δεν εκπροσωπήθηκε η Μητρόπολη Βοστόνης.


Η δεξίωση στο Γενικό προξενείο της Ελλάδας θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου. Η παρέλαση για την Ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας, θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στην κεντρική οδό Boylston. Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου με τη μεσημεριανή δεξίωση στο κυβερνείο. Στη 1:00 θα ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα της Βουλής της Μασαχουσέτης. 

Θα τιμηθούν και τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, με την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, να ζητά από μαθητές και μαθήτριες Ελληνικών σχολείων να γράψουν εκθέσεις για το συγκεκριμένο θέμα.  Η  καλύτερη έκθεση θα διαβαστεί στην εκδήλωση του κυβερνείου, ενώ κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, θα απονεμηθούν έξι υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Σχόλια