ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΜΠΕΡΙΣΑ: ΠΑΡΤΕ ΟΠΛΑ !

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ακούγεται σε ένα βίντεο να μιλά κατά τη διάρκεια της συνόδου της ολομέλειας όπου καλεί τον Αλβανικό λαό να οπλιστεί. Στο βίντεο μιλώντας στο κοινοβούλιο καλεί τους Αλβανούς πολίτες για την αυτοπροστασία τους, να αποκτήσουν οπλισμό, επειδή το κράτος δεν υπάρχει πουθενά: Πάρτε τα όπλα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, τα σπίτια σας και την περιουσία σας. Δεν είστε ασφαλείς. Εγγυώμαι τον λαό ότι η αντιπολίτευση και εγώ θα πολεμήσουμε και δεν βρείτε μέρος να κρυφτείτε.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, έστειλε το βίντεο σε Γερμανία, ΗΠΑ, ΕΕ και σε πρεσβείες διαφόρων χωρών, ζητώντας βοήθεια καθώς μιλά για πραξικόπημα που οργανώνεται από την αντιπολίτευση.
Σήμερα, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαμαρτυρίας από Αλβανούς πολίτες, ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης Lulzim Basha, κάλεσε την αλβανική αστυνομία να μην επιτρέψει στον Ράμα να εγκαταλείψει τη χώρα, ώστε να δικαστεί για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται.
Όπως όλα δείχνουν οι διαδηλώσεις θα συνεχισθούν και κανείς δεν γνωρίζει την κατάληξη, αφού η Αλβανία είναι μια χώρα στην οποία βασιλεύει η διαφθορά, οι συμμορίες και τα ναρκωτικά. Η ανεργία είναι πολύ μεγάλη, ενώ υπάρχει ανασφάλεια. Η αρχή των κινητοποιήσεων ξεκίνησε από τους φοιτητές που βρίσκονται στους δρόμους επί εβδομάδες, με τον Έντι Ράμα, να απαντά με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από την αλβανική Βουλή, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Δημοκρατικού Κόμματος Λουζλιμ Μπάσα είπε: Αυτός που αναφέρεται ως πρωθυπουργός είναι ο Μαδούρο των Βαλκανίων. Εμείς όμως δεν είμαστε Βενεζουέλα. Δεν θα δεχθώ να αναλάβω την εξουσία με την βοήθεια του εγκλήματος. Δεν δέχομαι το Σύνταγμα να μετατραπεί σε χαρτί υγείας.Οι καρδιές μας είναι γεμάτες κουράγιο και ελπίδα για ένα ενωμένο έθνος. Η Αλβανία θα έχει ευρωπαϊκό μέλλον και αυτό είναι το μέλλον για τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας και την πατρίδα μας που θέλουν να μπει τέλος στην αδικία και την διαφθορά. Εδώ δεν υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει πλέον κοινοβούλιο, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ασφάλεια. Δεν θα δεχτούμε να κλέβουν τις ψήφους των πολιτών σε συνεργασία με μαφιόζους, ένοπλες συμμορίες και να υπάρχει εμπόριο λευκής σαρκός. Ψάχνουμε τις αρχές και τις αξίες για ελευθερία, δημοκρατία και ισονομία.
Ο Έντι Ράμα από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι έχει λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή και θα κρατήσει την εξουσία μέχρι το 2021. Ο μοναδικός σκοπός της αντιπολίτευσης ανέφερε, είναι να αρπάξει άμεσα την εξουσία, διότι φοβάται ότι θα ηττηθεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Ιουνίου. Θέλει να παρεμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και θέλει να σταματήσει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαδηλωτές ζητούν σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σχόλια