ΙΤΑΛΙΑ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΣΑΛΒΙΝΙ

ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΡΤΑ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

<<Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν για την αποτυχία τους, αφού δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τραπεζικά σκάνδαλα, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταθέτες να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους>>. 
Οι δηλώσεις έγιναν από τον αρχηγό του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Ματέο Σαλβίνι και Ντι Μάϊο, συμφώνησαν για την αντικατάσταση κορυφαίων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, την ώρα που δημοσκοπικά συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. 

Η διαχείριση της τράπεζας της Ιταλίας και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς πρέπει να αλλάξει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  σε συνάντηση με πρώην καταθέτες τραπεζών, στην Βόρεια Ιταλία. Είμαι εδώ ανέφερε, επειδή εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν επιβλέψει δεν επέβλεπαν.

Στελέχη δύο τραπεζών, πωλούσαν υπερτιμημένες μετοχές σε μικρούς επενδυτές και δάνειζαν χρήματα σε πελάτες, υπό την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν για  αγορά μετοχών. Τα στελέχη αυτά βρίσκονται σε δίκη.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως το ταμείο αποζημιώσεων μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ, Σαλβίνι και Ντι Μάϊο διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις της.
Αν η Ευρώπη συμφωνεί τότε είναι εντάξει, αν η Ευρώπη δεν συμφωνεί τότε για μας είναι ακόμα πιο εντάξει, ήταν το μήνυμα του Ματέο Σαλβίνι.

Σχόλια