8 MEΤΡΑ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ. ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΝΙΚΟ

Λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού εξαιτίας των τελευταίων σφοδρών χιονοπτώσεων στην περιοχή, κλειστό για λόγους ασφαλείας είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. 
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, υπεύθυνος για το χιονοδρομικό κέντρο, η κατάσταση είναι δύσκολη λόγων της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί στις πλαγιές του βουνού. Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται από τους δυνατούς ανέμους, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και τις χιονοστιβάδες που τείνουν να σχηματιστούν. Το  νερό από το λιωμένο χιόνι δημιούργησε τρύπες στο εσωτερικό του χιονιού, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι χιονιού να είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν. Εάν κριθεί απαραίτητο, θα έρθει από την Ιταλία ειδικό συνεργείο που ειδικεύεται στην πρόκληση τεχνικών χιονοστιβάδων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το βουνό και το χιονοδρομικό κέντρο ν’ ανοίξει και πάλι στο κοινό.
Η χιονόπτωση συνεχίζεται σε αρκετά σημεία του βουνού έχοντας ξεπεράσει ακόμα και τα οκτώ μέτρα, ενώ προβλήματα υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση. Από νωρίς σήμερα το πρωί ανοίχθηκε ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί κόσμο.
Αν κριθεί απαραίτητο θα έρθει από την Ιταλία ειδικό συνεργείο που ειδικεύεται στην πρόκληση τεχνικών χιονοστιβάδων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το βουνό και το χιονοδρομικό κέντρο ν’ ανοίξει και πάλι στο κοινό.

Σχόλια