ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΤΟΝΤΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ NEW IRA

Mε ανακοίνωση που στάλθηκε σήμερα στην Derry Journal, η οργάνωση που αυτοαποκαλείται  «IRA», ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση παγιδευμένου αυτοκινήτου  στις 19 Ιανουαρίου έξω από το δικαστήριο που ανατίναξε στο Λόντοντερι, χωρίς να υπάρχουν τραυματίες.

<<Προειδοποιούμε εκείνους που συνεργάζονται με τους Βρετανούς να αποστούν της συνεργασίας άμεσα, διότι δεν θα υπάρξουν άλλες προειδοποιήσεις. Όλη αυτή η συζήτηση για το Brexit, σκληρά σύνορα, μαλακά σύνορα, δεν έχουν συνέπειες στις πράξεις μας και ο IRA δεν μετακινείται. Ο αγώνας μας συνεχίζεται είναι  η ανακοίνωση από την πλευρά της οργάνωσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανέφερε ότι αντικείμενο της έρευνας είναι η οργάνωση New IRA, μία από τις λίγες οργανώσεις που έχουν αντιταχθεί στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 που έβαλε τέλος στην τριακονταετή εκστρατεία βίας στην περιοχή.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας έχουν προειδοποιήσει ότι η επαναφορά ενός σκληρού συνόρου ανάμεσά τους μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ απειλεί με επιστροφή της βίας.

Πριν από την εκεχειρία του 1994, ο IRA ήταν η βασική παραστρατιωτική οργάνωση των καθολικών ρεπουμπλικανών κατά την διάρκεια των δεκαετιών βίας ανάμεσα σε προτεστάντες ενωτικούς και καθολικούς ρεπουμπλικανούς.

Σχόλια