ΡΩΣΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Ο ΖΑΕΦ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ

Ο εκπρόσωπος του κόμματος VMRO-DPMNE Naum Stoilkovsky, ανέφερε σχέδιο βίας και νοθείας από το σοσιαλιστικό κόμμα του Ζάεφ στις επερχόμενες εκλογές με βοήθεια ξένων ιδρυμάτων, μετά και την υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών από Σκόπια και Αθήνα.
Ρώσοι πράκτορες σαρώνουν το γειτονικό κράτος, την ώρα που το ΥΠΕΞ της Ρωσίας μιλά για βούληση του Σκοπιανού λαού, σχετικά με τη Συνθήκη των Πρεσπών, αναφέρει το pentapostagma.gr και συνεχίζει:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ζόραν Ζάεφ και το καθεστώς του με μέλη του καρτέλ της μαφίας έχουν την πρόθεση να παίξουν με την λαϊκή βούληση με τις ίδιες μεθόδους που εφαρμόστηκαν κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος παρωδία. 

Το περιεχόμενο της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε ενώπιον της εισαγγελίας για την ήδη διαταραγμένη εκλογική διαδικασία στο τελευταίο δημοψήφισμα, περιέχει μεταξύ των άλλων τα εξής: Έχουμε ενδείξεις ότι θα υπάρξουν καταγγελίες για δωροδοκία ψηφοφόρων και τεράστιες παρατυπίες, με απτό παράδειγμα το τελευταίο δημοψήφισμα και την μεγάλη νοθεία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του ρεκόρ Guinness, όταν αποκαλύψαμε ότι μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας σε ορισμένα εκλογικά τμήματα ψηφοφόροι φέρονται να ψήφιζαν κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα.
Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι θεσμικά όργανα δέχονται ήδη πολιτικές πιέσεις και  εκβιασμούς από μέλη του ποινικού καρτέλ του Ζάεφ. Απαιτούμε και πάλι από το κράτος και τον εισαγγελέα, L. Joveski να μας πει που βρίσκεται και πως προστατεύει την εκλογική ληστεία που ετοιμάζει ο Ζ. Ζάεφ;
Υπάρχει επίσης σιωπή από το καθεστώς Ζάεφ για το δυσάρεστο περιεχόμενο των παράνομα καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ εισαγγελέων υπό την εντολή του σημερινού πρωθυπουργού. Γιατί εξακολουθεί να υπάρχει ανοικτή ακόμα αυτή η έρευνα και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι εισαγγελείς εμπλέκονται και ποιες είναι οι συνομιλίες τους; Ποιος έχει αυτές τις συνομιλίες; Ποιος έχει ακούσει αυτές τις συνομιλίες, και ρωτάμε αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικών ενεργειών των εμπλεκομένων με τις οποίες οι εισαγγελείς μπορούν να εκβιαστούν; Ήρθε η ώρα για τον γενικό Εισαγγελέα να βγει από καβούκι του που τον έβαλε ο Ζόραν Ζάεφ και να αρχίσει να ενεργεί σύμφωνα με το όρκο που έχει δώσει.
Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά 200 μελών των εκλογικών επιτροπών για παρατυπίες και για δήθεν ψηφοφορία πολιτών στα «4, 5, 9, 12, 14» δευτερόλεπτα, ανάλογα με το εκλογικό τμήμα.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Εκλογική Επιτροπή των Σκοπίων, παρακολούθησαν 11.097 εγχώριοι παρατηρητές και άλλοι 493 διεθνείς.
Πριν μερικές ημέρες το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρέμβαση τους στην εσωτερική πολιτική της πΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενες ότι υπήρχαν απόπειρες εκ μέρους της Μόσχας να σταματήσουν την ένταξη της χώρας στην βορειοατλαντική Συμμαχία. Θα θέλαμε να επαναφέρουμε τον Αμερικανό αξιωματούχο στο πεδίο της πραγματικότητας. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει, ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ ήταν παρών στο κτήριο της Συνέλευσης της πΓΔΜ «για να διασφαλιστούν τα αναγκαία αποτελέσματα» και ότι χρησιμοποιήθηκαν βρώμικοι χειρισμοί, εξαγορά και εκβιασμοί βουλευτών.
Νεώτερες πληροφορίες φέρουν το θέμα να συζητήθηκε και με τον Σέρβο πρόεδρο. Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σερβία William Montgomery, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο Κοσσυφοπέδιο και στην περιοχή γύρω από αυτό κινούνται σε μια πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση.

Σχόλια