ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΪΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο Χουάν Γκουαϊδό κατήγγειλε σήμερα ότι Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειάς του, αναζητώντας τη σύζυγό του.
Στο τέλος μιας δημόσιας εκδήλωσης ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη θέση του Νικολάς Μαδούρο ανέφερε χαρακτηριστικάΘα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου, που είναι μόλις 20 μηνών.
Στο μεταξύ, μετά την υποστήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  αναγνώρισε επίσημα τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με 439 ψήφους υπέρ, 104 κατά και 88 αποχές. Η αναγνώριση  έχει ισχύ μέχρι την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε αυστηρά την βάρβαρη καταστολή και τις βιαιότητες που έχουν προκαλέσει θανάτους και τραυματισμούς και ζητά από τις αρχές της Βενεζουέλας να θέσουν τέλος στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαμηνύει την ανεπιφύλακτη υποστήριξή του προς την Εθνοσυνέλευση, που είναι το μόνο νόμιμο δημοκρατικό όργανο της Βενεζουέλας και οι εξουσίες του οποίου πρέπει να αποκατασταθούν και να γίνουν σεβαστές.

Σχόλια