ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στις 11.00 όπως ήταν προγραμματισμένο, στην Καρδίτσα, τα τρακτέρ έφθασαν στον κόμβο Ε65 και παρατάχθηκαν στους παράδρομους. Στις 12.15 τα πρώτα τρακτέρ άρχισαν να τοποθετούνται πάνω στον Ε65 όπου νωρίτερα η τροχαία είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι αγρότες αναφέρουν πως η έξοδος ήταν μονόδρομος για τους ίδιους για να διεκδικήσουν λύση στα αιτήματά τους. Σημαντικότερα όλων στην παρούσα χρονική η τιμή του βαμβακιού και το κόστος παραγωγής με ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά η τιμή του πετρελαίου.  Τα τρακτέρ τοποθετήθηκαν στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα ενώ αργότερα κατέλαβαν και το ρεύμα προς τη Λαμία.
Το κάλεσμα απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.).
Όπως αναφέρεται: Ο μόνος δρόμος, είναι αυτός του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί ότι κατακτήθηκε έως τώρα ήταν μέσα από αγώνες.  
Οι αγροκτηνοτρόφοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, ικανοποιητικές τιμές κάλυψης του κόστους παραγωγής και βιώσιμο εισόδημα. Τονίζουν ότι πρέπει να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών και ζητούν να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σχόλια