ΡΙΧΑΡΔΟΣ-ΚΥΚΛΩΜΑ ΧΡΥΣΟΥ-ΕΛ.ΑΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΜΠΕΡΔΕΜΑ Η ΦΙΑΣΚΟ

Η υπόθεση διακίνησης χρυσού με 60 και πλέον κατηγορούμενους έχει πρωταγωνιστές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, κατονομάζοντας ως αρχηγό τον Ριχάρδο Μυλωνά. Στην συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. παρέδωσε τους εμπλεκομένους στη Δικαιοσύνη. Ήρθε η συνέχεια ως κινηματογραφική ταινία, με τον  Αλέξη Κούγια, συνήγορο του φερόμενου κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, Ριχάρδου Μυλωνά, να ζητά την αποφυλάκιση του πελάτη του. Κάτι που έχει κολλήσει προς το παρόν και κανείς δεν γνωρίζει τη συνέχεια. 

Και επειδή πολλοί μίλησαν για βιαστικές κινήσεις και φιάσκο μεγατόνων αφού η ανακρίτρια που είχε προφυλακίσει τους 8, ζήτησε την αποφυλάκισή τους. Η εισαγγελία δεν συναίνεσε με την πρόταση της ανακρίτριας για την αποφυλάκιση και έτσι παραμένουν προφυλακισμένοι. 
Από την άλλη η Ελληνική Αστυνομία επιρρίπτει τις ευθύνες στις εισαγγελικές αρχές της Αθήνας κάνοντας λόγο για την ύπαρξη συνεννόησης μεταξύ αυτής και των αρμοδίων εισαγγελέων για κάθε βήμα της έρευνας της, αλλά και για τη σύλληψη των εμπλεκομένων προσώπων και θα πρέπει το αρμόδιο συμβούλιο του Πρωτοδικείου Αθηνών να αποφανθεί, μετά από προσφυγή των συνηγόρων των 8, κάτι που θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Ο Αλέξης Κούγιας κάνοντας προσφυγή, δείχνοντας ως υπαίτιο το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου για προχειρότητα, μιλά για δημιουργία σεναρίου από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, υπογραμμίζοντας  ότι παράνομα κατασχέθηκαν οι πλάκες χρυσού και ασημιού που βρίσκονταν στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Πατησίων 32, διότι ακόμη και στην περίπτωση που ο κάτοχος χρυσού δεν κατέχει τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία για τη νόμιμη κατοχή του προϊόντος, στοιχειοθετείται φορολογική παράβαση και όχι λαθρεμπορία Αφήνει δε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για διεκδικήσεις από την ζημιά που υπέστη ο Ριχάρδος, αναφέροντας ότι έχει στην Ελλάδα 65 καταστήματα, απασχολεί 100 εργαζόμενους, ενώ έχει υποκαταστήματα σε Ισπανία και Πορτογαλία.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ !!

Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για τις μελλοντικές διεκδικήσεις αποζημιώσεων, αφού συμπεραίνει ότι: Είναι πράγματι τραγικά αντιφατικό το γεγονός ότι ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει καμία απαίτηση εναντίον μου από τις δικαζόμενες πράξεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτες οι υποχρεώσεις μου προς αυτό από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα σε περίπτωση συνεχίσεως της προσωρινής μου κράτησης. Συνεπώς αυτό που προκαλεί αυτή τη στιγμή κίνδυνο βλάβης των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι διερευνώμενες πράξεις μου, αλλά η άδικη και συνεχιζόμενη προσωρινή μου κράτηση.

Σχόλια