ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΛΑΝΙΑ....


Ο Τζιμ Μάτις παραιτήθηκε μέσω γράμματος, το οποίο εμπεριέχει αιχμές για την απόφαση του Τραμπ, αναφέροντας αιχμηρά: Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει το δικαίωμα να έχει έναν υπουργό Άμυνας του οποίου οι απόψεις είναι ευθυγραμμισμένες με τις δικές του. Η δύναμή μας ως έθνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δύναμη του μοναδικού και ολοκληρωμένου συστήματος συνεργασιών και συμμαχιών. Χωρίς αυτές τις συνεργασίες δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας ή να υπηρετήσουμε το ρόλο ενός απαραίτητου έθνους στον ελεύθερο κόσμο.

Ο Μάτις για τους περισσότερους αμερικανούς ήταν πόλος σταθερότητας στην κυβέρνηση. Ηταν σε θέση να διορθώνει τα προβλήματα που δημιουργούσε η άσκηση εξωτερικής πολιτικής μέσω Twitter. Ήταν ένας από τους υπουργός που επαινούσε περισσότερο τα προηγούμενα δύο χρόνια ο Τραμπ, αλλά η σχέση των δυο ανδρών επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάρτηση που έκανε στο twitter ανακοινώνοντας την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, αναφέρει ότι ο Μάτις θα αποχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας στα τέλη Φεβρουαρίου και ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί σύντομα. Στα δυο χρόνια της θητείας του ως επικεφαλής του Πενταγώνου έγινε τρομερή πρόοδος ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά νέου εξοπλισμού, συνέχισε, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη παραίτηση. Αποχωρεί είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο Τραμπ. 
Σύμφωνα με το Brookings Institution, οι αντικαταστάσεις, οι καθαιρέσεις και οι παραιτήσεις επί προεδρίας Τραμπ είναι περισσότερες από ότι επί των ημερών των τελευταίων πέντε Αμερικανών προέδρων.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  CNBC 

Σχόλια