ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δύο επιστολές προς αξιωματούχους της Ε. Ε. στις Βρυξέλλες απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, της Φεντερίκα Μογκερίνι και η δεύτερη στον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, στις οποίες καταγγέλεται ότι τα Τίρανα παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελληνική Εθνική μειονότητα, σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία και ζητά να ληφθούν μέτρα από την Ε.Ε.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ
Ότι η Αλβανική κυβέρνηση θα χάσει κατ΄αρχήν τα χρήματα που παίρνει από την Ευρώπη, προκειμένου να κάνει μεταρρυθμίσεις, αφού ο αλβανός πρωθυπουργός δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει τη στάση του.
Το δελτίο του Star Channel μεταξύ των άλλων μετέδωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πλέον στο κόκκινο και έχει κοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας, ακόμη και αυτή που υπήρχε μεταξύ Τσίπρα και Ράμα.
Σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, μη σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας μπλοκάρει την Ευρωπαϊκή της πορεία.
Χθές το απόγευμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος δέχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρόεδρο της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια στη Χειμάρρα, Φρέντη Μπελέρη και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες προσπάθειες του αλβανικού καθεστώτος να καταπατήσει ιδιοκτησίες Ελλήνων μειονοτικών στην γειτονική χώρα. Πρίν μερικές μέρες, ο κ. Μπελέρης κατήγγειλε Αλβανικό σχέδιο ξεριζώματος του Ελληνικού στοιχείου από τη Βόρεια Ήπειρο. Ένα σχέδιο που κλιμακώνεται τα τριάντα τελευταία χρόνια, και με τωρινή υπουργική απόφαση, απογυμνώνει τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας από περιουσιακά στοιχεία, για να μη μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους και να τον εγκαταλείψουν.

Σχόλια