ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Οι Βούλγαροι προσπαθούν να αποτρέψουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα από το να αναγνωρίσει διμερώς την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας.
Η διμερής αναγνώριση ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας είναι ένα από τα προδοτικά στοιχεία της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, που αναμένεται να αξιοποιηθεί από τους Σκοπιανούς για την οικοδόμηση εθνικών, ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων ενός ανύπαρκτου μακεδονικού έθνους. Ο σκοπός της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ είναι να δημιουργηθεί το διμερές νομικό έδαφος ώστε η Ελλάδα να μην μπορεί να αρνηθεί την δήλωση των Σκοπιανών: «Είμαστε Μακεδόνες», «Το έθνος μας ονομάζεται μακεδονικό», «Όσοι στην Ελλάδα ομιλούν «μακεδονικά», είναι αδέρφια μας».
Η επισπευδόμενη ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει πλείστα νομικά πλεονεκτήματα στους Σκοπιανούς και ιδίως για την διάδοση και ενεργητική υποστήριξη της καλλιέργειας της κατά τον Αλέξη Τσίπρα «μακεδονικής γλώσσας». Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών θα φέρει την Ελλάδα, Υπουργούς, Περιφερειάρχες και Δημάρχους, κατηγορούμενους για την ενδεχόμενη απόπειρα να εμποδίζουν την δημιουργία και νόμιμη λειτουργία φορέων που θα επικαλούνται πως διδάσκουν την «μακεδονική γλώσσα».
Με τον Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεν θα προβάλει προσκόμματα στην δημιουργία φορέων, ιδιωτικών ή και δημοσίων (!) που να καλλιεργούν στο εσωτερικό της χώρας μας την ψεύτικη «μακεδονική γλώσσα».
Η Βουγαρία, όμως, δεν συμφωνεί. Οι Βούλγαροι αναγνωρίζουν το γλωσσικό ιδίωμα των Σκοπιανών ως βουλγαρικό. Βλέπουν πως η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προδίδει τα εθνικά δίκαια της Ελλάδος αναγνωρίζοντας διμερώς ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας». Αλλά αυτοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν το ίδιο. Αν δεχθούν την εισδοχή των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την μονομερή δήλωση των Σκοπιανών πως η γλώσσα τους είναι «μακεδονική», θα προδίδουν την Βουλγαρία. Δεν θέλουν να γίνουν προδότες της πατρίδας τους, όπως οι γείτονές τους.
Δεν θα επιτρέψουν στους Σκοπιανούς να δηλώσουν μονομερώς προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πως η γλώσσα τους είναι «μακεδονική», γιατί τότε οι Σκοπιανοί θα αποκτήσουν νομικό έρεισμα για την διεκδίκηση της εθνικής πατρότητας των πληθυσμών στην Βουλγαρία που ομιλούν το βουλγαρικό αυτό γλωσσικό ιδίωμα.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να βγουν μπροστά και να ξηλώσουν την προδοσία του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργών του. Να εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη τους σκοτεινούς τύπους που συμφωνούν πως τα Σκόπια και οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν την λέξη «Μακεδονία», τα παράγωγα ή τα σύνθετά της. Να καθαρίσουν την πολιτική σκηνή της Θεσσαλονίκης από τους παραγιούς των ξένων συμφερόντων που θέλουν να δαγκώσουν την Βόρεια Ελλάδα, και κάνουν «γαργάρες», μέχρι να ψηφιστεί η κατάπτυση συμφωνία των Πρεσπών από τους ανθρώπους του Αλέξη Τσίπρα.
Ιωάννης Νασιούλας. Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. 
aristeia.online

Σχόλια