Η ΔΕΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

Δεν βρέθηκε λύση για την αποπληρωμή του χρέους των 31,8 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών, με αποτέλεσμα χθές βράδυ, ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, ο επιτηρητής του ΑΔΜΗΕ τράβηξε την πρίζα και έκοψε το ρεύμα στην Χαλυβουργική, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί έπειτα από 93 χρόνια.
Η κρίση αλλά και η ενδοοικογενειακή διαμάχη πατέρα και υιών Αγγελόπουλου, άφησε τους εναπομείναντες 170 εργαζομένους που τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν εκ περιτροπής στην συντήρηση του εργοστασίου χωρίς δουλειά.
Η ιδιοκτησία της Χαλυβουργικής είχε δεσμευτεί στις 4 Δεκεμβρίου να υποβάλλει ως τις 17 του ίδιου μήνα τις προτάσεις της προς τη ΔΕΗ, κάτι το οποίο τελικά δεν επετεύχθη. Παράγοντες της επιχείρησης ανέφεραν στο «Βήμα», ότι γίνεται προσπάθεια μέσα στον Ιανουάριο να γίνουν κάποια βήματα με εξόφληση ενός μέρους των οφειλών και ρύθμιση του υπολοίπου, ώστε να υπογραφεί μια νέα σύμβαση.
Στο τέλος του μήνα εκπνέει και η αντίστοιχη παράταση που έχει δοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εξεύρεση λύσης και για τη ΛΑΡΚΟ  η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΗ με χρέη περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Σχόλια