ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Τα πλέον συνήθη λάθη παρουσιάζονται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία. Έτσι εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο ΚΕΠ για να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ.
Για τον χρόνο ασφάλισης οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας. Μόλις ο ΟΑΕΔ διορθώσει τον χρόνο ανεργίας θα πρέπει άμεσα να εμφανιστεί και στο σύστημα για το Κοινωνικό Μέρισμα.
Εάν υπάρχουν λάθοι στα προσωπικά στοιχεία, αλλαγή οικογενειακής κατάστασης κλπ. θα πρέπει οι δικαιούχοι να πάνε στα ΚΕΠ με ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την αλλαγή. 
Ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό IBAN, αφού τα ψηφία είναι πολλά και είναι εύκολο να γίνει λάθος. Θα πρέπει να δηλώσετε ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είστε είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή ακόμη και αν πληρείτε τα κριτήρια. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ. Αν εμφανίζονται στοιχεία λανθασμένα στο σύστημα, θα πρέπει να απευθυνθείτε:
Στα ΚΕΠ εάν το πρόβλημα αφορά στον ΑΜΚΑ
Στον ΕΦΚΑ αν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ασφάλισης.
Στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας
Στα ΚΕΠ αν εμφανίζονται λάθος προσωπικά στοιχεία

Το υπουργείο Οικονομικών προέβη στην εξής ανακοίνωση: Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ. Στην περίπτωση αυτή θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον. Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του ΙΒΑΝ.
Οι αλλαγές στην οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα και την περιουσία που έγιναν μέσα στο 2018 δεν αναγνωρίζονται καθώς το Κοινωνικό Μέρισμα <<κοιτάει>> τα εισοδήματα, την περιουσία και την οικογενειακή κατάσταση του έτους 2017.
Να σημειωθεί ότι έμειναν λίγες ώρες για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα του 2018, που θα πληρωθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Η αίτηση υποβάλλεται στο koinonikomerisma.gr. Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν από αύριο και μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία, θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 1,5 εκ. αιτήσεις και έχουν εγκριθεί περισσότερες από 1 εκατομμύριο. 

Σχόλια