EIKONA AΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΩΝ ΗΛΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ

Τη Δευτέρα έφθασε στον Άρη, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Nasa και προσεδαφίσθηκε σε περιοχή που φέρει Ελληνική ονομασία, Elysium Planitia (Πεδιάδα των Ηλυσίων), όπως υπενθύμισαν και οι υπεύθυνοι της αποστολής, λέγοντας ότι πρόκειται για μια επίπεδη περιοχή μεγάλης έκτασης που θα διευκολύνει την έρευνα που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο εσωτερικό του πλανήτη. Όπως όλα δείχνουν είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διαπλανητική περιήγησή του. 
Οι μηχανικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν τον ρομποτικό βραχίονά του, ακολουθώντας προσεκτικά βήματα.
Το InSight είναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτικό ρομποτικό βραχίονα, στην άκρη του οποίου βρίσκεται μια λαβίδα με πέντε δάχτυλα. Η λαβίδα θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του InSight στο έδαφος του Άρη μέσα  στους επόμενους τρεις μήνες.
Το διαστημικό επιστημονικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο φωτογραφικές μηχανές, στέλνοντας προς το παρόν στη Γη έξι φωτογραφίες από τη Δευτέρα που προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη.
Στα δύο χρόνια της αποστολής του το InSight  θα παραμείνει ακίνητο.
Μπορεί να υπάρχουν θολότητες προς τον παρόν στις φωτογραφίες που ελήφθησαν από μια κάμερα που έχει εγκατασταθεί στη βάση του, αλλά το προστατευτικό κάλυμμα του φακού θα απομακρυνθεί, ώστε θα έχουμε περισσότερο καθαρές φωτογραφίες.

Σχόλια