ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ

Ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, έκανε γνωστό ότι ο υπόδικος για εξοπλιστικές μίζες  Γαλλοελβετός τραπεζίτης, ο άνθρωπος κλειδί για τις υποθέσεις που αφορούσαν στα σκάνδαλα των εξοπλισμών αλλά και της Siemens, ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ «έσπασε» το βραχιολάκι και από το μεσημέρι τον αναζητά η Ελληνική Αστυνομία. «Διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση  από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, και αναζητείται». 
Ο προαναφερόμενος εμπλέκεται ως τραπεζικό στέλεχος της Dresden Bank και της BNP PARIBAS με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Διατέλεσε προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου για τις αντίστοιχες υποθέσεις Ελληνοελβετού τραπεζικού, Φάνη Λυγινού.
Είχε αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του ‘Οσβαλντ, με την επιβολή κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Επέστρεψε στο σπίτι του στις 12.50 μ.μ. την Τρίτη 20/11, συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Στις 13.56 κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) που φορούσε και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία του συστήματος γεωεντοπισμού, η καταστροφή της συσκευής έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του τραπεζίτη από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από τον Μάρτιο του 2015 ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη, αφού είχε συλληφθεί στο Άμπου Ντάμπι, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο τότε εισαγγελέας εκδόσεων, Γιάννης Αγγελής.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια