ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ Ο ΡΙΧΑΡΔΟΣ

59 άτομα για δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ την Τρίτη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ως μέλη και συνεργάτες κυκλωμάτων  λαθρεμπορίας χρυσού που μάζευαν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων από τα ενεχυροδανειστήρια της χώρας και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην Τουρκία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες  όπως αναφέρει ΤΟ ΘΕΜΑ, φέρεται να είναι και ο 51χρονος Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς ιδιοκτήτης δικτύου ενεχυροδανειστηρίων σε Αθήνα και επαρχία, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι όσοι οδηγηθούν στον εισαγγελέα θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κακουργηματικής λαθρεμπορίας.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε κινητοποίηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και ανδρών των ΕΚΑΜ.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε όταν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσαν τους κλεπταποδόχους συμμορίας Ρομά που είχαν εξαρθρώσει πριν από δύο χρόνια και έπεσαν πάνω σε μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Με εντολή εισαγγελέα άρχισαν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Στο κόλπο χρυσοχόοι και ενεχυροδανειστές.

Δεξί χέρι του αρχηγού ένας Τουρκοαρμένιος και ένας Σύρος, που φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος που είχε αναλάβει να μαζεύει τις παρτίδες του χρυσού για να τις  διοχετεύει στην Τουρκία. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύτιμα μέταλλα  βρέθηκαν και στη βίλα του λεγόμενου βασιλιά του χρυσού Ριχάρδου στη Σαρωνίδα. 

Σχόλια