ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Mία υπόθεση που συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου ήρθε στο φώς της δημοσιότητας. Δικαστική υπάλληλος προϊσταμένη υπηρεσίας στην Κρήτη, δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά για πλαστογραφία πτυχίου και απάτη, καθώς το πτυχίο νομικής σχολής που είχε καταθέσει ήταν πλαστό, αλλά αθωώθηκε και γύρισε κανονικά στη δουλειά της.
Την ώρα που καθαρίστρια οδηγήθηκε στη φυλακή καταδικασμένη σε 10 χρόνια κάθειρξη, γιατί παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για να εργαστεί κάνοντας το απολυτήριο της 5ης τάξης, 6ης. 
Όπως αναφέρει το mknews.eu, το δικαστήριο έκρινε πως η πλαστογραφία δεν είχε αιτιώδη σχέση με την ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένης από την κατηγορούμενη, αφού η τοποθέτησή της στην συγκεκριμένη θέση το 2015 είχε γίνει με απόφαση της προέδρου πρωτοδικών και όχι μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου και δεν απαιτούσε πτυχίο.
Το παράλογο του πράγματος ενισχύεται, με τα όσα αναφέρθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ότι δηλαδή η ίδια, “προσέφερε ποιοτική και πραγματική εργασία” ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της θέσης, συνεπώς δεν υπήρξε ζημία για το δημόσιο. Άλλωστε, το επίδομα θέσης ευθύνης που ελάμβανε σε μηνιαία βάση, έχει ήδη επιστραφεί στο Δημόσιο. Να σημειωθεί ότι το πλαστό έγγραφο είχε προστεθεί στον φάκελό της το 2003 ενώ η ίδια υπηρετούσε στην υπηρεσία από το 1995, όταν μπήκε με τον πρώτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ ως προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως υποστήριξη η συνήγορος υπεράσπισής, η κατηγορούμενη είχε εισαχθεί στη Νομική Αθηνών, ωστόσο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας εγκατέλειψε τις σπουδές, με την απόκτηση πτυχίου να της μένει “απωθημένο” που μετατράπηκε σε εμμονή.
Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας ανέφερε πως εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε το συμβάν, υποστηρίζοντας πως δεν έχει πειστεί για το ότι οι πράξεις της πλαστογραφίας και της απάτης έχουν γίνει σε βαθμό κακουργήματος και προτείνοντας για τη μεν πλαστογραφία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να παραγραφεί για τη δε απάτη να μετατραπεί σε πλημμέλημα.
Η υπόθεση θεωρήθηκε 2ης κατηγορίας όσον αφορά την σπουδαιότητα του εγκλήματος και έτσι η γυναίκα απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, κάτι που δεν έγινε για την καθαρίστρια.

Σχόλια