ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

ΚΑΠΗΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η Σκοπιανή ιστοσελίδα expres.mk, αναφέρει ότι οι εργασίες της κοινής Επιτροπής έχουν μπλοκαριστεί από την Ελληνική πλευρά, λόγω των αξιώσεων που έχουν προβάλλει οι εκπρόσωποι των Σκοπίων για αλλαγές στα Ελληνικά σχολικά βιβλία, ενώ κάνει λόγο πως η Ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι γείτονες, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση για απόσυρσή τους προς τον Ζόραν Ζάεφ. 

Τα μέλη της επιτροπής περιμένουν πλέον πολιτική παρέμβαση, ενώ η Σκοπιανή ιστοσελίδα αναφέρει πως τα Ελληνικά αιτήματα προς την Σκοπιανή αντιπροσωπεία <<ήταν ελάχιστα και ήσσονος σημασίας>>. Αναφέρει επίσης ότι μέλος της Ελληνικής επιτροπής απείλησε με παραίτηση εάν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι οι απαιτήσεις των γειτόνων, κάνοντας λόγο για επιχειρούμενη παραποίηση της ιστορίας.
Τα μέλη της Ελληνικής επιτροπής συμφωνούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα των αιτημάτων της επιτροπής των Σκοπίων, η οποία έχει επιχειρήματα αναγνωρισμένα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την ιστοριογραφία, που αν γίνουν αποδεκτά θα προξενήσουν πολιτική αναταραχή στην Ελληνική πλευρά. Οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούν ότι οι Σκοπιανοί αλλάζουν την Ελληνική ιστορία τουλάχιστον 24 αιώνων.

Σχόλια