ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

19 είναι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και την  περιοχή των Εξαρχείων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Χθές λίγο μετά τις οκτώμισι το βράδυ, στα Εξάρχεια, κουκουλοφόροι με αντιασφυξιογόνες μάσκες δημιούργησαν πολεμική ατμόσφαιρα, έκαψαν την Ελληνική Σημαία και έσπασαν ότι βρήκανε μπροστά τους. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της αστυνομίας  έδιναν μάχη να περιορίσουν τους  αναρχικούς που  με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, εκσφενδόνιζαν μολότοφ και άλλα  αντικείμενα προς τους αστυνομικούς ενώ άναψαν φωτιά και μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Οι επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους γίνονταν από τρία μέτωπα. Από την πύλη της Στουρνάρη, την πύλη της Πατησίων και από το οδόφραγμα της Στουρνάρη από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων, αλλά άρχισαν να υποχωρούν με το που ανέλαβαν δράση οι υδροφόρες της ΕΛΑΣ. Αφού αρχικά έριξαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ από λάθος, στην συνέχεια βρήκαν στόχο βάλλοντας κατά των ταραχοποιών.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην περιοχή των Εξαρχείων. Έγιναν 22 προσαγωγές εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και προστέθηκαν άλλα 6 άτομα από την περιοχή των Εξαρχείων.

Μεταξύ των συλληφθέντων μία γυναίκα 25 ετών, ένας 17χρονος Ρουμάνος, δύο άνδρες 30 ετών από την Αλβανία και το Αφγανιστάν αντίστοιχα και ένας 13χρονος Παλαιστίνιος. 

Σχόλια