ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΣΚΗΣΑΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ

Ο εισαγγελέας Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, με τις κατηγορίες της  απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. 
Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, έκανε δηλώσεις στο Θέμα 104,6 επισημαίνοντας πως συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά, η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ανέφερε επίσης ότι οι Αλβανοί έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά το θάνατό του ενώ, όπως εξήγησε, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου.
Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία, για να ενημερωθεί από την αλβανική αστυνομία, σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της αφαίρεσης της ζωής του  Κωνσταντίνου Κατσίφα, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου.
Στο μεταξύ ο 35χρονος παραμένει άταφος για έκτη ημέρα, παρά το αίτημα που έχει καταθέσει η οικογένεια για την παραλαβή της σορού του. 

Σχόλια