ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ 24 ΑΙΩΝΩΝ.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Θέλοντας μία πλαστή ιστορία, οι Σκοπιανοί κατάφεραν ώστε η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δύο χωρών, να έχει ήδη διαρραγεί. Θέλουν παραποίηση της ιστορικής αλήθειας ακόμα και στην μεσαιωνική Ιστορία του Ελληνισμού αφού ζήτησαν ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος  του Βυζαντίου να μην αποκαλείται έτσι! Επίσης απαιτούν διαχωρισμό της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία στα σχολικά μας βιβλία και λένε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες εκτός από τη βασιλική οικογένεια δεν μιλούσαν Ελληνικά!
Όπως αναφέρει το pronews.gr οι Σκοπιανοί θέλουν επίσης: 
Να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία.
Να αναγνωριστεί σλαβική καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Να μην αποκαλείται Βουλγαροκτόνος ο Βασίλειος ο δεύτερος.
Να  γίνει αποδεκτό ότι στη Βόρεια Ελλάδα το 1821 έγινε δήθεν «Μακεδονική» επανάσταση! 
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στο Star για τις αξιώσεις των γειτόνων: Οι αλλαγές που προτείνουν για τα σχολικά βιβλία είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους Σκοπιανούς ειδικούς, στους Βαλκανικούς Πολέμους  δεν απελευθερώθηκε η Ελληνική Μακεδονία, αλλά υπήρξε διωγμός των «Μακεδόνων», δηλαδή των ψευτομακεδόνων.
Επιχειρείται ο βίαιος διαχωρισμός του όρου Έλλην από τον όρο Μακεδών που ιστορικά, κοινωνιολογικά και εθνογραφικά είναι ταυτόσημη, δήλωσε στο Star o πρόεδρος των Παμακεδονικών Ενώσεων Ελλάδας –Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.  
Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής τους διπλωμάτης Βίκτορ Γκάμπερ έχει γράψει βιβλίο για το ψευδομακεδονικό έθνος.

Σχόλια