ΤΟΥΡΚΙΑ. 2388 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι από 5-12 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του αγώνα κατά των Κούρδων ανταρτών, διοργανώθηκαν ανά την επικράτεια 2.388 επιχειρήσεις, από τη Στρατοχωροφυλακή και τις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς και τις Μονάδες Καταδρομέων Στρατοχωροφυλακής και τα στοιχεία ξηράς και αέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνελήφθησαν συνολικά 5.086 άτομα εκ των οποίων τα 747 με την κατηγορία συνέργειας και υπόθαλψης  τρομοκρατικών οργανώσεων και σχέσης με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. 4.176 για διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο και 163 άτομα στο πλαίσιο του αγώνα κατά της παράτυπης μετανάστευσης. Στις επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς 28 καταφύγια στο Τούντζελι, Ντιγιάρμπακιρ, Μους, Χάταϊ, Βαν, Οσμάνιγιε, Τράμπζον, Μάρντιν, Σίρνακ και Μπιούνγκιολ, ενώ κατασχέθηκαν 24 όπλα, 5 βαριά, 11 χειροβομβίδες, 289 κιλά εκρηκτικό υλικό, 15 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και 515 διάφοροι εξοπλισμοί. 5 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν  σε αεροπορική επιδρομή εναντίον των περιοχών Ζαπ και Χαφτάνιν στο βόρειο Ιράκ.  
Η Τουρκία προανήγγειλε και για νέα επίθεση στο έδαφος της Συρίας και ανατολικά του Ευφράτη: <<Πολύ σύντομα θα προσφέρουμε ασφάλεια και γαλήνη και στους καταδυναστευόμενους σε εκείνη την περιοχή>>.

Σχόλια