ΑΘΩΟΙ ΟΙ 21 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


To Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 21 κατοίκους της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ήταν της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της κατασκευής εκρηκτικών υλών.
Το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών όλους τους κατηγορούμενους. Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή πέντε εκ των εμπλεκόμενων προσώπων. 
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόφαση ανέφερε: Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους. Απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Γι' αυτό τον λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις.

Σχόλια