ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ VMRO-DPMNE ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ

Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη Λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα την 30 Σεπτεμβρίου. Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του VMRO, σχετικά με όσα υποστήριξε το πρώτο Δίκτυο της Σερβικής τηλεόρασης, επικαλούμενο πληροφορίες του αλβανόφωνου Σκοπιανού καναλιού AlSAT-M ότι 11 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DMPNE είναι έτοιμοι να στηρίξουν την τροποποίηση του Συντάγματος για την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων. Αλλά και το φιλοκυβερνητικό Telma είχε αναφέρει ότι 6 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρονται έτοιμοι να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.
Το υπουργείο Εσωτερικών στα Σκόπια, δυναμιτίζοντας το κλίμα, διεμήνυσε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατέψει βουλευτές της αντιπολίτευσης, που σύμφωνα με καταγγελίες δέχονται ακόμη και απειλές θανάτου για να μη στηρίξουν στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση προέτρεψε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να λάβουν υπόψη τους τη βούληση των 600.000 ψηφοφόρων που τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Μεταξύ άλλων ανέφερε: Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις καθώς πρόκειται για μοναδική ευκαιρία. Τόσο ο Μίτσκοσκι, όσο και ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, γνωρίζουν ότι τους ενημέρωνα για κάθε τηλεφωνική συνομιλία στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της συμφωνίας. Κάποιος έπρεπε να λάβει αποφάσεις και εγώ το έκανα. Τώρα η αντιπολίτευση πρέπει να αναλάβετε τις δικές της ευθύνες για τη χώρα μας.
Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήδη χαρακτήρισε ανοησίες τα περί πιέσεων σε βουλευτές της. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δωροδοκήσει βουλευτές της με χρήματα ή ανταλλάγματα.

Σχόλια