ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στις 05:40, σε πευκοδάσος κοντά στο Πλατανίτσι. Η  Πυροσβεστική  έχει εισηγηθεί την εκκένωση μεγάλης περιοχής. Επιχειρούν αυτή την ώρα τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με τουλάχιστον 40 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης, έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Tο έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν κατά διαστήματα και τα 7 μποφόρ. 
Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός από τη διασταύρωση της Βουρβουρούς μέχρι τη διασταύρωση της Συκιάς. Με το μέτωπο της φωτιάς να απλώνεται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, οι εστίες είναι πολλές και διάσπαρτες. Η πιο επικίνδυνη είναι πάνω από τη Σάρτη, η οποία εξαπλώνεται.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σάρτης Μιχάλη Σπανό, τα σχολεία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί, ενώ όλοι οι κάτοικοι ενημερώθηκαν σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού και να απομακρυνθούν με πλοιάρια μέσω θαλάσσης. 
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας, έχουν επιστρατεύσει από μηχανήματα, τα οποία επιχειρούν διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
Σε αρκετές περιοχές έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και η κινητή τηλεφωνία.
Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωση της ενημερώνει τους οδηγούς και τους πολίτες που κινούνται στη Σιθωνία να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σχόλια