ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο σκάφος του, ΠΛΣ 602, με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης, το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης τον κυβερνήτη του, υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο.
Το σύνολο των ανδρών του ΛΣ στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες των ξένων Ευρωπαϊκών δυνάμεων της Frontex από τα σκάφη τους, όλα τα σκάφη στο λιμάνι, ακόμα και αυτά του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς, απέδωσαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Του ανθρώπου που όπως ειπώθηκε από όλους, απέδωσε την εικόνα της Ελλάδας που μάχεται και νικά στη διάρκεια της κρίσης. Του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που πέθανε ξαφνικά χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 44 ετών.
Τόσο ο χώρος της Εκκλησιάς όσο και ο περιβάλλων χώρος του υπερμεγέθους ναού, σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης, γέμισαν ασφυκτικά από συναδέλφους, φίλους αλλά και απλούς πολίτες που στο πρόσωπο του Κυριάκου «αναγνώρισαν τη δυνατότητα να γίνει ο τόπος και η πατρίδα καλύτερη φτάνει να παλέψουμε για αυτό» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός προσερχόμενος στο ναό.
Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αποχαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, εκπρόσωπος των πληρωμάτων των σκαφών με τα οποία ο υποπλοίαρχος επιχειρούσε, στενός φίλος του εκ μέρους όλων των φίλων του και τέλος η μητέρα της Δάφνης Μαζαράκη, δημιουργού του ντοκιμαντέρ «4,1 miles» με το οποίο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ως «πρωταγωνιστής» διεκδίκησε το βραβείο Όσκαρ, φέρνοντας την ανθρωπιστική - προσφυγική κρίση στο παγκόσμιο προσκήνιο.
Η ταφή του υποπλοιάρχου έγινε στο Α' Νεκροταφείο Μυτιλήνης, ενώ του αποδόθηκαν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, που έπεσε εν υπηρεσία. Ετάφη με δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια