ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Η διαρροή στον ηλεκτρονικό τύπο πληροφοριών γύρω από τα μυστικά κονδύλια, έφερε και την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ο εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς την Κρατική Ασφάλεια ζητά να διερευνηθεί πώς έγινε η διαρροή, από ποιους έγινε και εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σφραγισμένο έγγραφο που έφερε στη Βουλή ο ειδικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπήρχαν τρεις κωδικοί. Οι δυο πρώτοι κωδικοί αφορούσαν χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης της Αλβανίας και των Σκοπίων προκειμένου να υπάρχουν θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Ο τρίτος αφορούσε κονδύλια που διοχετεύτηκαν για την στήριξη Ορθοδόξων εκκλησιών και γενικά της Ορθοδοξίας.Το συνολικό ποσό που διατέθηκε ήτανε περίπου 1.000.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως απόρρητες δαπάνες, είναι 600 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά δίδονται με βάση τις εισηγήσεις υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων και όπως λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει και οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ.

Σχόλια