ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΡΥΦΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

40 τουλάχιστον οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων και φορτηγών, μετακινήθηκαν  μέσα στη νύκτα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου που οδηγεί από τα Τουρκικά σύνορα προς τη βόρεια Συρία. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η πομπή των αυτοκινήτων κατευθυνόταν προς τα παρατηρητήρια που διατηρεί η Άγκυρα στις ζώνες των ανταρτών στην περιοχή και ιδιαίτερα στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Η στρατιωτική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε ενώ πλησιάζει η ημερομηνία για την εφαρμογή της Ρωσο-τουρκικής συμφωνίας για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία. Η συμφωνία συνήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου στο Σότσι της Ρωσίας και προβλέπει τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας πλάτους 15 έως 20 χιλιομέτρων, σε σχήμα πετάλου, που θα επιτηρείται από τη Ρωσία και την Τουρκία, στην επαρχία Ιντλίμπ και σε τομείς των γειτονικών περιφερειών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας. 


Οι ανταρτικές και οι τζιχαντιστικές οργανώσεις πρέπει να έχουν αποσύρει τα βαριά όπλα τους από τη ζώνη μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ οι τζιχαντιστές πρέπει να έχουν φύγει από την περιοχή πριν από τα μέσα Οκτωβρίου.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  ΑΠΕ - ΜΠΕ  

Σχόλια