ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ??

Στο συγκρότημα κατοικιών, όπου διαμένει ο αυτοεξόριστος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια, έρευνες για περιστατικό πραγματοποίησε η Αστυνομία, σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Express. Δεν έγινε γνωστό το τι ερευνήθηκε στο σπίτι από την Αστυνομία, αλλά κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που έδειχναν περιπολικά να έχουν σταθμεύσει στην είσοδο της κατοικίας στην κομητεία Μονρό, ενώ πετούσαν και ελικόπτερα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναζητούσαν έναν μαυροντυμένο άντρα που κρατούσε όπλο και επιχείρησε να εισβάλει στην κατοικία. Ο φύλακας του Γκιουλέν φέρεται να έριξε προειδοποιητική βολή.
Ως γνωστόν ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, ηγέτης του κινήματος Hizmet, κατηγορείται από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.
Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι τα περιπολικά της αστυνομίας της Πολιτείας της Πενσυλβάνια εθεάθησαν γύρω από το περιφραγμένο συγκρότημα και στο Σέιλορσμπουργκ,στα Ποκόνο Όρη, σύμφωνα με φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από τοπικούς δημοσιογράφους.
Η αστυνομία, που έφυγε από το σημείο μία ή δύο ώρες αργότερα δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο, αναφέροντας σε τοπικά ΜΜΕ, ότι δυνάμεις της ερευνούσαν ένα αδιευκρίνιστο περιστατικό.

Σχόλια