ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 
Οριστική αποβολή του Ε.Ε.Σ από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών - Ερυθράς Ημισελήνου, ανακοίνωσαν στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας στον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Νικόλαο Οικονομόπουλο και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης των δύο πλευρών που έγινε, στην Αθήνα, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ενώ θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα.
Η οριστική αποβολή οφείλεται στο γεγονός ότι η διοίκηση της οργάνωσης έχει παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το νέο καταστατικό του Ε.Ε.Σ. Επίσης δεν έχει ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση μέσα στον Οκτώβριο.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενημερώθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, Francesco Rocca, πως θα τεθεί εκτός ΔΟΕΣ αν δεν υλοποιήσει τρεις υποχρεώσεις: να προκηρύξει εκλογές στις 3 Ιουνίου 2018 , όπως και έγινε, να αλλάξει το Καταστατικό ώστε να μπουν ελεύθερα νέοι εθελοντές με δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και να ξαναγίνουν πάλι εκλογές με το νέο Καταστατικό μέχρι τον Οκτώβριο. Με επιστολή του την περασμένη άνοιξη ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ, διαπίστωνε ότι το καταστατικό που ισχύει σήμερα, χρονολογείται από το 1965 και είναι από τα παλαιότερα στο Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σχόλια