ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Οι αντιδράσεις σχετικά με την χθεσινή παραγγελία του Αρείου Πάγου να παγώσει η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έφερε διευκρινίσεις και νέες ενέργειες από την πλευρά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κα. Δημητρίου, την ώρα που δικαστικές πηγές διευκρίνισαν  ότι το έγγραφο δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η έρευνα, αλλά είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της έρευνας, που είναι η κλήτευση των εμπλεκόμενων με την ιδιότητα του υπόπτου και ανέφεραν πως στόχος της παραγγελίας ήταν η ενημέρωση του νυν προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου. 
Οι τελευταίες εξελίξεις οδήγησαν την κα. Ξένη Δημητρίου να δώσει εντολή έτσι ώστε ο Ηλίας Ζαγοραίος να μην αποχωρήσει από τη θέση του ως όφειλε αφού έχει προαχθεί σε εφέτης ενώ έχει εκλεγεί και ο αντικαταστάτης του, αλλά να παραμείνει σε αυτή, ώστε να αποχωρήσει όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και η άσκηση των ποινικών διώξεων.
Κύκλοι της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι η εντολή της κα. Δημητρίου να παγώσει την εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σχόλια