ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Επιστολή.. που εξοργίζει τους κατοίκους της Λέσβου απέστειλε η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο προς τον Δήμαρχο Λέσβου και τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης με κοινοποίηση στα ΜΜΕ.
Προς κ. Λιμενάρχη Μυτιλήνης
κ. Δήμαρχο Λέσβου
κοιν. ΜΜΕ
Κύριε Δήμαρχε Λέσβου
Κύριε Λιμενάρχη Μυτιλήνης
Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση. Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων.
Για το Δ.Σ. της Συνύπαρξης
Ήβα Βουγιούκα-Φράγκου
Πρόεδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.....
Μυτιλήνη 28/11/17
Δελτίο Τύπου
Θέμα: Στην «Συνύπαρξη» το βραβείο «Νησίδες ποιότητας» 2017
Στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Νοε. 17 στο κτίριο της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε στην «Συνύπαρξη» το φετινό βραβείο «Νησίδες ποιότητας» 2017. Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος Ήβα Βουγιούκα Φράγκου , που μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Φωτεινή Καλλοντζή μετέβησαν στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό.
Τα βραβεία «Νησίδες ποιότητας» αθλοθετούνται από την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια Ανοικτή Κοινωνία» και αποτελούν εδώ και 16 χρόνια αναγνωρισμένο θεσμό, βράβευσης ομάδων εθελοντών, οι οποίες διακρίνονται για την προσφορά τους στην κοινωνία, στη μέριμνα ή στο περιβάλλον. Παραλαμβάνοντας το βραβείο η πρόεδρος της Συνύπαρξης επισήμανε μεταξύ άλλων : «Στην Λέσβο το νησί μου και σε άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απαιτείται άμεσα, ει δυνατόν ΤΩΡΑ, εκτόνωση του προσφυγικού ζητήματος. Για να γαληνέψει ο τόπος, αλλά και για να προστατευτούν οι συνάνθρωποι μας πρόσφυγες και μετανάστες, που ήδη διαβιώνουν σε άθλιες συνθήκες με την έλευση του χειμώνα. Ζητώ Δικαιοσύνη για τον τόπο μου., Ζητώ Δικαιοσύνη και ανθρωπιά για τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες και μετανάστες».

Σχόλια